Slide show

Πώς να κάνετε αντιγραφή άρθρων από άλλα Site έξυπνα και νόμιμα

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες επιτυχίας για μια ιστοσελίδα, είναι το να γράφουμε υψηλής ποιότητας άρθρα, υπάρχει όμως ένας τρόπος να κάνουμε αντιγραφή άρθρων από άλλα site, ο οποίος είναι έξυπνος, 100% νόμιμος, και βγαίνουμε κερδισμένοι και εμείς αλλά και το site από το οποίο αντιγράφουμε.
Απόσπασμα από άρθρο του pcsteps.gr Συγγραφέας: Άγγελος Κυρίτσης

Τα μεγαλύτερα λάθη στην αντιγραφή άρθρων
Πολλοί κάτοχοι ιστοσελίδας, ακόμη και ορισμένοι που είναι για χρόνια στο χώρο, ακολουθούν εντελώς λάθος μεθόδους για την αντιγραφή άρθρων, ο τρόπος με τον οποίο αντιγράφουν άρθρα όχι μόνο είναι παράνομος, αλλά στην πράξη καταλήγει να βλάπτει την ίδια τους την ιστοσελίδα, με τρόπους που δεν φαντάζονται.

Λάθος 1: αντιγραφή άρθρων χωρίς καθόλου πηγή
Η αντιγραφή άρθρων λέξη προς λέξη χωρίς ρητή άδεια από τον δημιουργό του άρθρου ( Νόμος Ν.2121/1993 ) αποτελεί κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας,  οι άνθρωποι που επιδίδονται στην αντιγραφή άρθρων και την αυτούσια αναδημοσίευσή τους στις ιστοσελίδες τους χωρίς πηγή δεν έχουν καμία αίσθηση της νομιμότητας, αυτό όμως που λογικά δεν γνωρίζουν είναι πως, με την τακτική αυτή, καταβαραθρώνουν τις ίδιες τους τις σελίδες, ο λόγος είναι πως η Google, από το 2011 με την ανανέωση Panda του αλγόριθμου για το Ranking των ιστοσελίδων - και τη μετέπειτα ανανέωση Penguin - τιμωρεί ενεργά τους αντιγραφείς.

Όπως έγραψαν στις 24 Φεβρουαρίου 2011 στο επίσημο Blog της Google

"Αυτή η ανανέωση είναι σχεδιασμένη να μειώνει το ranking σε ιστοσελίδες χαμηλής ποιότητας - ιστοσελίδες που έχουν χαμηλή αξία για τους χρήστες, αντιγράφουν περιεχόμενο από άλλες ιστοσελίδες, ή σελίδες που απλά δεν είναι πολύ χρήσιμες"

Η εφαρμογή του Panda update? Επηρεάστηκε το 12% των συνολικών αναζητήσεων της Google, και σε ορισμένες σελίδες η συνολική επισκεψιμότητα μειώθηκε μέχρι και 80%. Να σημειωθεί πως η μείωση ήταν συνολικά στο site, όχι μόνο στις σελίδες με αντιγραμμένο περιεχόμενο. Αρκούν μερικά αντιγραμμένα άρθρα ώστε ολόκληρο το site να χαρακτηριστεί ως "χαμηλής ποιότητας".

Λάθος 2: αντιγραφή άρθρων χωρίς ενεργή πηγή
Αυτή είναι η χειρότερη τακτική, γιατί ορισμένοι ιδιοκτήτες site που την ακολουθούν νομίζουν πως κάνουν το σωστό, ή έστω πως είναι καλυμμένοι νομικά ( ΔΕΝ είναι). Ουσιαστικά αντιγράφουν αυτούσιο ένα άρθρο, και στο κάτω μέρος του γράφουν "Πηγή: tadesite.gr", σαν απλό κείμενο, χωρίς ενεργό link. Κάποιοι αντιγραφείς, μάλιστα, είναι τόσο ανόητοι που ακόμη και την πηγή γράφουν λάθος. Για τους ίδιους λόγους με παραπάνω, τα site αυτά τιμωρούνται ως αντιγραφείς από τον αλγόριθμο της Google.

Λάθος 3: αντιγραφή άρθρων με ενεργή πηγή προς την αρχική σελίδα
Το να υπάρχει μαζί με την αντιγραφή άρθρων σαν πηγή η αρχική σελίδα του site, με ενεργό link, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά και πάλι καταλήγει άστοχο.Ο αλγόριθμος της Google δεν πρόκειται να εκτιμήσει αυτή την χειρονομία, από τη στιγμή που όλο το κείμενο έχει αντιγραφεί λέξη προς λέξη. 

Λάθος 4: αντιγραφή άρθρων με ενεργή πηγή προς τα αρχικά άρθρα
Αυτή είναι η πιο συχνή παρανόηση στους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων που θέλουν να κάνουν το σωστό.
Πιστεύουν, λανθασμένα, πως μπορούν να αντιγράψουν ό,τι θέλουν, στο σύνολό του, αρκεί στο κάτω μέρος να βάλουν ενεργή πηγή προς το αντίστοιχο άρθρο στην αρχική του σελίδα.Κατ' αρχάς, για την πλήρη αναδημοσίευση άρθρου απαιτείται ρητή άδεια από τον δημιουργό του - ή αυτόν στον οποίο ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα - για να είναι νόμιμη.Δεύτερον, η Google αναγνωρίζει το "Syndication", την αναμετάδοση ενός άρθρου με ενεργή πηγή προς το αρχικό άρθρο, οπότε ο αλγόριθμος δεν είναι τόσο αυστηρός όσο στις άλλες περιπτώσεις. Το θέμα όμως είναι πως στα αποτελέσματα της αναζήτησης για το συγκεκριμένο άρθρο, θα εμφανιστεί μόνο μία δημοσίευση του άρθρου από μία ιστοσελίδα. Και, σε αυτή την περίπτωση, εκείνος που έχει δημιουργήσει το αρχικό άρθρο έχει προτεραιότητα. Η έξυπνη, νόμιμη και παραγωγική μέθοδος για την αντιγραφή άρθρων
Είδαμε λοιπόν πως οι τακτικές που ακολουθεί μια ανησυχητικά μεγάλη πλειοψηφία ιδιοκτητών ιστοσελίδων είναι βλαβερές προς τις ίδιες τις σελίδες τους , Ποια όμως είναι η σωστή μέθοδος για την αντιγραφή άρθρων?

Πώς να εφαρμόσετε την αντιγραφή άρθρων στη δική σας ιστοσελίδα
Η μέθοδος είναι απλή, για να μπορέσετε να αντιγράψετε οποιοδήποτε άρθρο θέλετε από οποιαδήποτε ιστοσελίδα θέλετε
  • Βρείτε το άρθρο που σας αρέσει
  • Γράψτε ένα σύντομο δικό σας κείμενο (200-300 λέξεις) που να μεταφέρει το νόημα του άρθρου χωρίς να είναι είναι αντιγραφή. Μην τεμπελιάσετε και πάρετε αυτούσια την πρώτη ή τις πρώτες παραγράφους, αυτά δεν περνάνε με τη Google.
  • Βγάλτε δικές σας φωτογραφίες και screenshots από τον υπολογιστή σας, αν αναφερόμαστε σε άρθρο τεχνολογίας μία ή δύο αρκούν.
  • Δημοσιεύστε το δικό σας άρθρο με διαφορετικό τίτλο, και βάλτε έναν ενεργό σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου προς την ακριβή σελίδα του πηγαίου άρθρου.
Σαφώς αυτό περισσότερη δουλειά από το αντιγράψετε απλά ένα άρθρο αλλά είναι νόμιμο και ωφελεί και εσάς και την αρχική πηγή δημοσίευσης

http://www.pcsteps.gr/

©ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΩΝ ©COPYRIGHT PROTECTION
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! H ΟΜΑΔΑ University of Crazy ( Blog uofcrazy.blogspot funny7photo.blogspot  ) δημοσιεύει άρθρα τηρώντας κατά γράμμα τον Νόμο Ν.2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων,δημοσιεύοντας άρθρα για λόγους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για ενημέρωσης και εκπαίδευσης (αρ.25) τόσο των μελών της ομάδας όσο και όλης της ανθρωπότητας , επίσης χρησιμοποιεί της παράθεσης σύντομων αποσπασμάτων άρθρων , βιβλίων , και συγγραμμάτων νομίμως δημοσιευμένων για την υποστήριξη της γνώμης εκείνου που τα παραθέτει και την κριτική της γνώμης των αναγνωστών και των blogger του ιστοτόπου μας υπό την προϋπόθεση ότι ΠΑΝΤΑ αναφέρεται η προέλευσή τους και ο δημιουργός και εκδότης τους (α.19) με ενεργό LINK και παραπέμπει στην αρχική πηγή δημοσίευσης. Παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους χρήσης , και τι άρθρα υπάγονται στις εξαιρέσεις του Ν.2121/1993 . Επίσης ΠΡΟΣΕΧΟΜΕ ΠΑΝΤΑ να δημοσιεύομε άρθρα χρησιμοποιώντας σαν πηγές ιστοσελίδες , άρθρα , βιβλία , Video, και έντυπα που οι κάτοχοι τους ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ την αναδημοσίευση του περιεχομένου τους , ΠΑΡΟΛΑ αυτά αν κάποιος κάτοχος πνευματικά προστατευμένου Creative Commons περιεχομένου εντοπίσει τμήμα του έργου του στον ιστότοπο μας παρακαλούμε να επικοινωνήσει ΑΜΕΣΑ μαζί μας για να το ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ( π.χ να προλογίσει το περιεχόμενο και ο ΕΝΕΡΓΟΣ σύνδεσμος να παραπέμπει σε ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο για την αγορά των βιβλίου του ).


Ειδικές εκπτώσεις σελίδας έως και 40%

NEW